Sokan kéritek segítségemet. Többségében csak útmutatást, tanácsot, jóslatot akartok kapni, de vannak köztetek, akik többre vágynak, akik szeretnének rálépni "Az Út"-ra...

A folyamatosan bővülő leckék szép lassan bevezetnek az okkult tanok rejtelemibe. Nem kívánom azonban megosztani veletek az okkult tanok minden részletét! Több okból sem:

  1. A titkos tanok nem véletlenül nem terjednek napjainkban sem teljes nyíltsággal! Egy bizonyos szint feletti ismeretük túl nagy felelősség. Érdemtelen kezekben veszélyes és káros lehet mások számára. Ezt nem engedhetjük.

  2. A misztikus tudás sajnos nem olyan egyszerűen sajátítható el, mint a természettudományok, vagy bármely, napjainkban elfogadott ismeretanyag. Itt nem csak a leírt adatokat kell megtanulni és a leírt módszereket kell alkalmazni. Az okkult tudomány az ember legbelső képességeihez nyit utat, s ennek keretei messze túlmutatnak a leírható, definiálható, algoritmizálható módszereken. Itt nem él a hagyományos tudomány berkeiben megszokott kísérletezz és bizonyíts módszer. Nem alkalmazható, sőt nem is értelmezhető, az azonos feltételek mellett fogalom sem. Ebben a tudományban más értelmet nyer az elhanyagolás és egyszerűsítés szemlélete is, ami minden hagyományos tanrendben azonos megközelítést takar.

    Egyszóval az okkult tanok lényege teljesen eltér a világi tanításoktól, s így azon tanítás módszerei sem alkalmazhatóak rá.

  3. A misztikus tudás mindenkiben másként él. Vannak hasonlóságok, mint ahogy mindannyian emberek vagyunk. Mégis vannak ismerőseink és idegenek. Minden egyén más és más. Ugyanígy a megszerezhető tudás is más és más minden személynél. Én itt csak annyit tehetek, hogy nagy vonalakban felvázoljam a módszereket. Mintha egy új emberrel akarnálak megismertetni, és azt mondanám: két keze van, két lába. ... Tudom, ez nagyon kevés. De senki sem ígérte, hogy egyszerű lesz! Én csak az ajtót tudom kinyitni. Átlépnetek nektek kell rajta!

  4. Az okkult tanok lényege sajnos nem a módszerben van, hanem az emberben. És itt most nem az előző pontokban vázolt eltérésekre utalok. Minden jósnak, boszorkánynak, mágusnak megvannak a saját módszerei, ám még náluk sem ezek a módszerek a lényegesek, hanem a belső erejük. Az okkult tan bennetek van! A módszerek, eszközök csak utak, melyek elvezetnek legbelső mélységeitekbe. De nektek kell lépni. Ha elég erős bennetek a vágy, a belső kényszer, hogy lépjetek, akkor van értelme. De ha azt várjátok el, hogy csupán ez oldalak olvasgatásával megtaláljátok az utat, akkor félő, belső erőtök kevés.

Én tehát csak bevezetlek benneteket egy-egy területre. Leginkább olyanokra, amely területekről napjainkban rengeteget lehet hallani, s amely információáradat többsége kókler ostobaságok tengere.

Soha ne fogadjatok el semmit, csak azért, mert Én írom! Próbáljátok ki, tapasztaljátok meg! A belső hangot keressétek, mely tovább vezet akkor is, ha már magatok rójátok az utat ...

Adatvédelmi nyilatkozat ::: This site is designed by Martin Villiam Jensen